ßßß

35 g miękkiego masła30 g cukru pudru150 g mąki1/4 szklanki kefiru lub śmietanyłyżeczka cukru z wanilią200 g czekolady200- 220 ml śmietanki kremówkiporzeczki do dekoracji
Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem. Dodać mąkę i cukier z wanilią, jeszcze raz zmiksować. Dodać śmietanę, wymieszać dłonią, przełożyć na stolnicę. Zagnieś gładkie ciasto podsypując mąką, chłodzić 15- 30 minut. Po tym czasie rozwałkować jak na pierogi, wykrawać koła i wykładać foremki do babeczek (10- 12). Piec 15- 25 minut w 180 stopniach, wystudzić.Połamaną na kostki czekoladę podgrzać w rondelku z kremówką. Jeszcze ciepły mus przelać do babeczek, odłożyć do zastygnięcia, udekorować. Smacznego!
Serdecznie dziękuję Uczestnikom za udział ,włożoną pracę i wspólną zabawę!