Wykonanie
Chrupiące, małe co nieco. Babeczki- całkiem zwykłe- możemy nadziewać cała masą smakowitości:
dżemem,
czekoladą,
musem owocowym,
bitą śmietaną z
owocami czy nawet
lodami! Każda może być inna, a jedna lepsza od drugiej:)
35 g miękkiego
masła30 g
cukru pudru150 g
mąki1/4 szklanki
kefiru lub
śmietanyłyżeczka
cukru z
waniliąMasło utrzeć na puch z
cukrem pudrem. Dodać
mąkę i
cukier z
wanilią, jeszcze raz zmiksować. Dodać
śmietanę, wymieszać dłonią, przełożyć na stolnicę. Zagnieś gładkie ciasto, podsypując
mąką, chłodzić 15- 30 minut. Po tym czasie rozwałkować jak na pierogi, wykrawać koła i wykładać foremki do babeczek (10- 12). Piec 15- 25 minut w 180 stopniach. Smacznego;)