ßßß Cookit - przepis na Kruche babeczki z bitą śmietaną i malinami

Kruche babeczki z bitą śmietaną i malinami

nazwa

Wykonanie

Pyszne, kruche babeczki wypełnione waniliową bitą śmietaną i sezonowymi owocami z czekoladą lub miętą. Możecie do nich włożyć też borówki, jagody czy jeżyny, albo cukrowe pianki, czekoladowe dropsy i karmelowe cukierki. Jeżeli chcecie przyśpieszyć proces przygotowania użyjcie gotowych babeczek lub tak jak tu, pomińcie je ;)
70 g miękkiego masła
30 g cukru pudru
300 g mąki
1/2 szklanki kefiru lub śmietany
łyżeczka cukru z wanilią
szklanka kremówki
2 łyżki cukru pudru
łyżeczka cukru z wanilią
koszyczek malin
mięta lub wiórki z gorzkiej czekolady
Masło posiekać z mąką, dodać cukier puder, cukier z wanilią i śmietanę, szybko zagnieść ciasto. Rozwałkować (2- 3 mm), szklanką wycinać koła i wykładać nimi foremki do babeczek (15- 17). Piec 10- 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Kremówkę ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno. Do ostudzonych babeczek nakładać bitą śmietanę, maliny i dekorować miętą lub wiórkami czekoladowymi. Smacznego!
Źródło:http://waniliowakuchnia.blogspot.com/2012/08/kruche-babeczki-z-bita-smietana-i.html