ßßß Cookit - przepis na Mazurek kajmakowy z białą czekoladą

Mazurek kajmakowy z białą czekoladą

nazwa

Wykonanie

Składniki na 3 mini mazurki:
Maślane spody:
2 szklanki mąki
35 g masła
łyżka śmietany (12 lub 18%)
2 łyżki cukru pudru
szczypta soli
opcjonalnie: 1 łyżeczka cukru z wanilią
Masa kajmakowa:
300 g masy krówkowej (kajmaku)
50 g białej czekolady
migdały do dekoracji
Mąkę posiekać z masłem, dodać pozostałą składniki, chłodzić 20 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować dość cienko, wyciąć prostokąty (może być jeden większy lub kilka małych), ponakuwać widelcem. Piec 10- 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Czekoladę roztopić, dodać kajmak, wysmarować spody. Udekorować migdałami lub w bardziej fantazyjny sposób. Smancznego :)
Źródło:http://waniliowakuchnia.blogspot.com/2012/04/mazurek-kajmakowy-z-biaa-czekolada_10.html