Wykonanie
"Panterka", to dość duże pęcherzyki powietrza, które wytworzyły się na powierzchni naleśnika;) A naleśniki nie takei zwykłe, bo bez
jajek, za to z
mąką ziemniaczaną. Możemy je smarować ulubionymi
dżemami,
konfiturami,
marmoladami i tym wszystkim co wyprodukowaliśmy latem lub po prostu zabraliśmy ze sklapowych półek- i tak, i tak będą pyszne!Składniki na około 7 naleśników:1 i 1/2 szklanki
mąki pszennej1 szkalnka
mąki ziemniaczanej1 szklanka
wody, w tym 1/2 szklanki gazowanej3/4 szklanki
mleka2 łyżeczki
cukru z
wanilią3 łyżki
cukruSuche składniki wsypujemy do miski, dodajemy mokre i 1- 2 ruchami jedynie łączymy skłądniki. Na patelni rozgrzewamy odrobinę
masła lub
oleju i smażymy. Smacznego!