Wykonanie
Moja ulubiona wersja błyskawicznej słodkości! Zwykle nie doczekuje zastygnięcia, a wszyscy wylizują zawartość patelni. Chrupke
bakalie, słodki
miód i pyszne
mleko... nie tyle co odchudzające, co po prostu zdrowsze.
Czekolada jest zastąpiona
bakaliami, a
cukier-
miodem. Im więcej
bakalii tym lepiej: smacznej i zdrowiej!Polecam tym z Was, którzy wiecznie są na diecie i tym bardziej tym, którzy odchudzać się nie lubią;)
4 łyżki
mleka zagęszczonego, niesłodzonego light4 łyżki
miodu100 g
płatków migdałów50 g
siemienia lnianego lub
słonecznikakilka
migdałówkilka
orzechów włoskich lub laskowych
Mleko i
miód wlać na patelnię, zagotować. Na drugą, rozgrzaną patelnię wrzucić wszystkie
bakalię, zdjąć z ognia i mieszać przez kilkanaście sekund, by odrobinę się podprażyły.
Orzechy, siemię i
płatki przełożyć do
miody, mieszać przez chwilę. Przełożyć na płatek papieru do pieczenia, przełożyć drugim. Na wierzch położyć deskę do krojenia i coś cieżkiego. Odłożyć do ostygnięcia (5- 15 minut). Kroić
ostrym nożem. Smacznego!