Puszyste, lepkie ciasto, oblane czekoladową polewą. Skórka i sok z pomarańczy nadają mu kwaskowatości i fajnego aromatu. Samo ciasto pięknie pachnie kakao, a czekolada chrupie przy jedzeniu :)1,5 szklanki mąki2 łyżki kakao3/4 szklanki cukru brązowego3/4 łyżeczki sodyszczypta soli1/2 szklanki olejułyżeczka octuszklanka mlekaskórka z 1 pomarańczy100 g gorzkiej czekoladysok z 1/2 pomarańczyłyżeczka masłaW oddzielnych miskach wymieszać suche i mokre składniki ciasta, połączyć i przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Przygotować polewę: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać sok z pomarańczy i masło, wymieszać, polać wystudzone ciasto. Pozostawić do zastygnięcia.