Wykonanie
Delikatne naleśnikowe placki z
twarożkiem z
pomarańczową nutą. Naleśniki wzbogacone o
cynamonowy aromat i puszysty, gładki,
pomarańczowy krem świetnie sprawdzą się o każdej
porze dnia, zasmakują każdemu. Są po prostu pyszne! :)
szklanka
mąki1 i 1/2 szklanki
mlekaszczypta
soli1/2 łyżeczki
sodyłyżeczka
cynamonumasło do smażenia250 g
twaogu sernikowegosok z 1/2
pomarańczyskórka otarta z
pomarańczy2 łyżeczki
cukru pudrułyżeczka
cukru waniliowegoMąkę,
mleko,
sól,
sodę i
cynamon wymieszać trzepaczką. Na rozgrzaną, natłuszczoną patelnię wylewać porcje ciasta, smażyć naleśniki odwracając po kilkudziesięciu sekundach.
Twaróg wymieszać z
sokiem, skórką
pomarańczy,
cukrem i
cukrem waniliowym. Powstałą masą smarować naleśniki, składać i podawać jeszcze ciepłe. Smacznego!