Pyszna!! Naprawdę pyszna propozycja nie niedzielny obiad. Nie wiem czy to zasługa serka topionego, warzyw, przypraw czy wszystkiego, ale jem aż uszy mi się trzęsą.- duża cukinia- czerwona papryka- serek topiony- 3 ząbki czosnku- łyżka ziół prowansalskich- łyżeczka suszonego chilli- oliwaWarzywa myjemy. Cukinię kroimy w 1 -cm plastry. Z papryki usuwamy gniazdo, miąższ kroimy w małą kostkę. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.Na dużej patelni podgrzewamy oliwę. Wkładamy cukinię plaster obok plastra. Skrapiamy maggi i podsmażamy około 6 minut. Zmniejszamy ogień. Cukinię odwracamy i ponownie skrapiamy maggi. Dodajemy czosnek i posypujemy połową ziół prowansalskich. Chwilę podsmażamy.Dodajemy paprykę, serek pokrojony w kostkę i resztkę ziół. Dodajemy chilli. Wlewamy troszkę wody i dusimy około 10 minut. Delikatnie mieszamy aby ser się roztopił. Dusimy kolejnych kilka minut. Następnie zdejmujemy pokrywkę i kilka minut odparowujemy.Można podawać z kaszą, ryżem lub ciemnym makaronem.Smacznego!