ßßß Cookit - przepis na Radiowe, wiosenne śniadanie, czyli twarożek. Tak po prostu.

Radiowe, wiosenne śniadanie, czyli twarożek. Tak po prostu.

nazwa

Wykonanie

Tak się złożyło, że dziś ponownie gościłam w audycji "Czas skowronków" Radia Białystok. Jej tematem były bardzo przyjemne rzeczy - wiosna i wiosenne śniadania. A ja bardzo lubię jedno i drugie :)
Moją dzisiejszą propozycją na wiosenne śniadanie jest twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką. Banalnie prosty w przygotowaniu i bardzo smaczny. Mogłabym go jeść w każdych ilościach! Życzę Wam smacznego i wszystkiego dobrego na każdy wiosenny dzień!
Składniki (proporcje wg. własnych upodobań):
- ser biały półtłusty
- jogurt naturalny
- kilka rzodkiewek
- szczypiorek
- sól i pieprz biały
Przygotowanie:
Rzodkiewkę kroimy bardzo drobno lub tarkujemy na tarce. Szczypiorek siekamy. Ser rozgniatamy widelcem, dodajemy jogurt, szczypior i rzodkiewkę. Wszystko razem mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Twarożek można podawać jako pastę kanapkową lub jeść jako dip ze świeżymi warzywami, np. papryką, ogórkiem czy papryką pokrojonymi na kawałki.
Smacznego!
Źródło:http://zielonykoperek.blogspot.com/2012/08/radiowe-wiosenne-sniadanie-czyli.html