Wykonanie
Tak się złożyło, że dziś ponownie gościłam w audycji "Czas skowronków"
Radia Białystok. Jej tematem były bardzo przyjemne rzeczy - wiosna i wiosenne śniadania. A ja bardzo lubię jedno i drugie :)Moją dzisiejszą propozycją na wiosenne śniadanie jest
twarożek ze
szczypiorkiem i
rzodkiewką. Banalnie prosty w przygotowaniu i bardzo smaczny. Mogłabym go jeść w każdych ilościach! Życzę Wam smacznego i wszystkiego dobrego na każdy wiosenny dzień!Składniki (proporcje wg. własnych upodobań):-
ser biały półtłusty-
jogurt naturalny- kilka
rzodkiewek-
szczypiorek-
sól i
pieprz białyPrzygotowanie:
Rzodkiewkę kroimy bardzo drobno lub tarkujemy na tarce.
Szczypiorek siekamy.
Ser rozgniatamy widelcem, dodajemy
jogurt,
szczypior i
rzodkiewkę. Wszystko razem mieszamy. Doprawiamy
solą i
pieprzem do smaku.
Twarożek można podawać jako pastę kanapkową lub jeść jako dip ze świeżymi warzywami, np.
papryką,
ogórkiem czy
papryką pokrojonymi na kawałki.Smacznego!