ßßß
Składniki:- 250 g. polędwicy z tuńczyka (minusem jest, że w Biedronce mieli tylko mrożoną, ale nie wymagajmy zbyt wiele, w końcu finalnie wyszło smakowicie)- pomidorki koktajlowe- oliwa z oliwek- świeży tymianek (nie było, więc użyłam suszonego)- suszone oregano- świeża bazylia- sól i pieprz- ewentualnie cebulaPrzygotowanie:Do miseczki wlewamy ok. ćwierć szklanki oliwy z oliwek, dodajemy sól, pieprz, oregano, posiekaną drobno bazylię i tymianek. Polędwicę kroimy na dość grube (1,5 cm.) kawałki. Wrzucamy do miseczki i dokładnie mieszamy, aby oliwa i zioła pokryły wszystkie kawałki tuńczyka. Odstawiamy je na godzinę do lodówki.Po wyjęciu kawałki polędwicy nadziewamy na patyki do szaszłyków na przemian z pomidorami i cebulą pokrojoną w cienkie plasterki.Szaszłyki wstawiamy do piekarnika (180 stopni) na 20 minut.Smacznego!!