Wykonanie
Pierwszy raz zrobiłam takie
jajka i bardzo spodobał mi się ich smak, ciekawe i smaczne połączenie wyrazistego
chrzanu i delikatnego
sera.
Składniki:- 6
jajek-
chrzan-
szczypiorek-
majonez-
ser żółtyPrzygotowanie:Proporcje składników dobieramy wg własnego gustu.
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie (dzięki
soli łatwiej schodzi skorupka). Odstawiamy do ostygnięcia. Gdy są już chłodne zdejmujemy skorupki a
jajka przekrajamy na pół. Delikatnie wyjmujemy
żółtka, które wrzucamy do miski i dokładnie rozdrabniamy widelcem.Dodajemy
ser pokrojony w drobną kosteczkę oraz
szczypiorek. Następnie do smaku dodajemy odpowiednią dla nas ilość
chrzanu. Dokładnie mieszamy. Na sam koniec dodajemy
majonez, ale bardzo ostrożnie, po łyżeczce, żeby masa nie wyszła zbyt rzadka - ma się trzymać kupy a nie rozpływać ;-)Ponownie wszystko dokładnie mieszamy i łyżeczką napełniamy
białka. Gotowe! :)Smacznego!