Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pyszne ciasto ze
śliwkamiNa dzisiaj przygotowałam mojej rodzince coś specjalnego na obiad .Chciałam ich czymś zaskoczyć i się udało miny bezcenne kiedy im powiedziałam jak zostały zrobione
piersi z kurczakaPierś z kurczaka zapiekana z
seremDo tego soczystego smacznego dania potrzeba nam2
piersi z kurczaka4 plastry
sera żółtegorukola tyle aby położyć na plastrze
seraczosnek niedźwiedziPapirus Pierś w ziołach prowansalskichNajpierw myje
pierś z kurczaka następnie kroje je w plastry. Pojedynczy plaster umieszczam na papirusie na niego kładę
ser żółty posypuje
czosnkiem niedźwiedzim i kładę na całej długości piersi
rukole. Przykrywam
serem i kładę następny plaster pierś dociskam . Zakrywam papirusem i smażę na patelni z obu stron tyle aby się upiekło. Sprawdzam widelcem czy się upiekła pierś
potem przekładam na talerz i podaje z surówką żydowską.Lekko szybko i sprawnie :)Ni byłam pewna co do papirusa ale teraz
mogę powiedzieć , że będzie częstym gościem w domu
mięsko soczyste a takie właśnie lubię.
czwartek, 11 października 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter