Wykonanie
Wiem, jestem monotematyczna. Znowu kluski, znowu pesto,
kurczak. Jednak tylko to dzisiaj mam i tylko na to ostatnio mam ochotę!Kup:połówkę
piersi z kurczakapestokluski
kiełkiser żółtyGotuję kluski świderki. Pierś kroję na kawałeczki, leciutko obtaczam w panierce (opcjonalnie) i wrzucam na rozgrzaną patelnię z
olejem. Dodaję pół
kostki rosołowej,
zioła prowansalskie, łyżkę pesto zielonego(z
bazylii) i łyżkę czerwonego (z
pomidorem). Pod koniec dorzucam kawałki
żółtego sera i kiedy już się stopi wszystko dodaję do klusek. Na to
kiełki.Uwaga! Najlepiej nie solić, wszystko i tak jest słone!
_*_
Paznokcie ombre z
serem w tle;)Stanisław Milord I bardzo się cieszy, że ma tylu fanów i zaprasza do dalszego śledzenia jego poczynań. Jako rzecze on sam:
14-ty dzień A6W, kibicujcie mi!!!Smacznego życzy Ziuta