Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pyszny sernik na zimnoDrobiowe
galaretki »Babkę robiłam w sobotę dzisiaj dopiero przepis lekki poślizg wybaczcieBabka
wiśniowo - śmietankowaSKŁADNIKI:100 g
margaryny Kasia2 budynie
śmietankowe1
budyń wiśniowyszklanka
cukru1.1/2 szklanki
maki tortowej1 i 1/2 szklanki
mleko skondensowane niesłodzone2 łyżeczki
proszku do pieczenia5 jajpolewa2 łyżki
margaryny2 łyżki
kakao4 łyżki
cukruPRZYGOTOWANIE:Wymieszałam
mąkę z
budyniem i z
proszkiem do pieczenia.
Żółtka utarłam z
cukrem na puch. Nie przerywając ucierania dodałam na przemian rozpuszczona
Kasię mleko skondensowane i
mąkę wymieszaną z
budyniem i proszkiem. Na końcu dodałam ubitą na pianę
białka i delikatnie mieszałam całość. Wlałam do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej
manną blachy i pieczemy w temperaturze 180°C przez około 45 minut. Po lewe robimy szybko do garnuszka wkładamy
margarynę z
cukrem rozpuszczamy i dodajemy
kakao i po chwili mamy polewę .
środa, 13 czerwca 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter