Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Przekładany czekoladowiecKONKURS z Polsat Food Network ... »Nie ma to jak czekoladowa
tarta z
truskawkami i masą budyniową polane
galaretką . Orzeźwiająco i smacznie .trudność: łatweczas: powyżej 60 minilość porcji: 15
Tarta:3
żółtka300 gram
maki200 gram
margaryny150 gram
cukruProszek dopieczenia 1 łyżeczka
Kakao 1.1/2 łyżkiMasa budyniowa:
Budyń śmietankowy z
cukrem 2 szt.
Mleko 600 ml
Margaryna 3 łyżkiDodatkowo:
Truskawki 300 gram
Galaretka morelowa 2 szt.Wsypujemy
mąkę do misy. Dodajemy
cukier i
żółtka.
Margarynę kroimy drobno i dodajemy.
Kakao dodajemy na samym końcu.Włączamy mikser na najmniejszych obrotach aby połączyły się składniki. Schładzamy wyrobione ciasto na godzinę do lodówki.Wałkujemy ciacho , przekładamy do formy włożonej papierem , zakrywamy papierem i , dociskamy.Pieczemy 25 minut w180 stopniach studzimy.
Budyń rozrabiamy w 300 ml
mleka i 300 ml gotujemy , trakcie gotowania dodajemy
margarynę , rozpuszcza się i teraz dodajemy rozmieszany
budyń. Kiedy stężeje przekładamy masę na ostudzoną tarte.Kroimy
truskawki na połowę i kładziemy na
budyń.
Galaretki rozrabiamy w 600 ml
wody i stężała wylewamy na
truskawki.Do lodówki po 2 godzinach można jeść .
środa, 02 lipca 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter