ßßß
Składniki :5 jaj1/2 szklanki cukru kryształu1/2 kg maki tortowej1 margaryna roztopiona i ostudzona2 szklanki mleka1 łyżeczka proszku do pieczeniaOpis wykonania :1. Żółtka ucieramy z cukrem dodajemy mleko, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.2. Dolewamy roztopioną margarynę dobrze wyrabiamy. Dodajemy ubitą pianę i delikatnie łączymy.3. Pieczemy na dobrze rozgrzanej i wysmarowanej olejem gofrownicy po 2 łyżki, gdyż ciasto mocno rośnie.Gotowe :)
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy