ßßß Cookit - przepis na Biszkoptowy przekładaniec z aronią

Biszkoptowy przekładaniec z aronią

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Sałatka jarzynowa
Konkurz z ziarnami -wyniki »
Pyszny i delikatny biszkoptowy przekładaniec z aronią. To doskonałe ciasto do popołudniowej kawy lub herbaty. Aroniowe Pole było tak uprzejme i podarowała mi trochę smakołyków.
Jeden z nich jest dzisiaj w moim cieście.
trudność: łatwe
czas: powyżej 60 min
ilość porcji: 20
Biszkopt:
5 jaj
5 łyżek mąki tortowej
5 łyżek mąki ziemniaczanej
łyżeczka proszku do pieczenia
cukier trzcinowy zmielony pół szklanki
Dodatkowo:
dżem aroniowy 200 gram
masło 150 gram
budyń wiśniowy 1 szt
mleko (zrobić według tego co piesze na opakowaniu)
Miksujemy jaja na puch z cukrem trzcinowym.
Przesiewamy obydwie maki z proszkiem do pieczenia dodajemy do masy jajecznej.
Mieszamy delikatnie .
Owalne naczynie do zapiekania smarujemy margaryną i obsypujemy mąką.
Przekładamy masę biszkoptowa .
Pieczemy 25 minut w 170 stopniach.
Gotujemy budyń wiśniowy z cukrem i mlekiem i studzimy.
Miksujemy masła dodając do niego po łyżce budyniu , aż powstanie jednolita masa .
Biszkopt kroimy na połowę i smarujemy dżemem aroniowym i wykładamy masę budyniową .
Przykładamy drugim biszkoptem , dociskamy i posypujemy cukrem pudrem .
wtorek, 21 października 2014, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/10/Biszkoptowy-przekladaniec-z-aronia-1.html