Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Sałatka jarzynowaKonkurz z ziarnami -
wyniki »Pyszny i delikatny
biszkoptowy przekładaniec z aronią. To doskonałe ciasto do popołudniowej
kawy lub
herbaty. Aroniowe
Pole było tak uprzejme i podarowała mi trochę smakołyków.Jeden z nich jest dzisiaj w moim cieście.trudność: łatweczas: powyżej 60 minilość porcji: 20
Biszkopt:5 jaj5 łyżek
mąki tortowej5 łyżek
mąki ziemniaczanejłyżeczka
proszku do pieczeniacukier trzcinowy zmielony pół szklankiDodatkowo:
dżem aroniowy 200 gram
masło 150 gram
budyń wiśniowy 1 szt
mleko (zrobić według tego co piesze na opakowaniu)Miksujemy
jaja na puch z
cukrem trzcinowym.Przesiewamy obydwie
maki z
proszkiem do pieczenia dodajemy do masy jajecznej.Mieszamy delikatnie .Owalne naczynie do zapiekania smarujemy
margaryną i obsypujemy
mąką.Przekładamy masę biszkoptowa .Pieczemy 25 minut w 170 stopniach.Gotujemy
budyń wiśniowy z
cukrem i
mlekiem i studzimy.Miksujemy
masła dodając do niego po łyżce budyniu , aż powstanie jednolita masa .
Biszkopt kroimy na połowę i smarujemy
dżemem aroniowym i wykładamy masę budyniową .Przykładamy drugim
biszkoptem , dociskamy i posypujemy
cukrem pudrem .
wtorek, 21 października 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter