Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Bajaderki
orzechoweŻeberka zapiekane w
kapuście ... »Oj dzieje się dzieje dzięki nowemu wynalazkowi w kuchni , a mianowicie
dzięki szynko-warowi który dostałam od TRADISMAK
Mogę sama robić
szynki o dowolnym smaku i
mięsku .Składniki:600 g
piersi z kurczaka200 gram
schabu wieprzowego2
parówki drobioweżelatyna 2 łyżeczki
pomidory suszone z
czosnkiem i
bazylia 4 łyżeczki
sól i
pieprz do smakususzony
szczypior 2 łyżkiPrzygotowanie:Myjemy
piersi z kurczaka , osuszamy ręcznikiem papierowym.Mielimy na średnich oczkach.
Schab myjemy , osuszamy kroimy w mniejsze kawałki i mielimy.Do miseczki wkładamy zmielony
schab i
pierś z kurczaka , dodajemy
sól do smaku i
pieprz biały do smaku.Łyżeczką odmierzamy
suszone pomidorki z
czosnkiem i
bazylią oraz suszony
szczypiorek.Mieszamy razem składniki , na koniec dodajemy
żelatynę , wymieszać.W szynkowarze umieszczamy woreczek i wkładamy połowę wymieszanego
mięsa , kładziemy dwie
parówki koło siebie i przykrywamy druga
połowa mięsa,Zamykamy
szynkowar i wstawiamy do lodówki na całą noc.Rankiem parzymy szyneczkę , wkładamy do garnka
szynkowar , zalewamy
woda tak 1 cm od góry
szynkowa i parzymy w 70 stopniach 90 minut.Wyjmujemy i zostawiamy do ostudzenia.Jak ostygnie to wstawiamy do lodówki i następnego dnia kroimy na kanapeczki .
poniedziałek, 09 lutego 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter