Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Piernik
Strucla świąteczna »Babka cytrynowa z lukrem
cytrynowymSKŁADNIKI :CIASTO25 dag
mąki25 dag
cukru25 dag
margaryny (może być
Kasia)4 duże
jajka1 duża
cytryna1 łyżeczka
proszku do pieczeniaLUKIER7/8 szklanki
cukru pudru1/2
cytrynyCiasto:
Żółtka utrzeć do białości z
margaryną i
cukrem. Gdy masa będzie puszysta, dodać całą
cytrynę (sparzoną i wyszorowaną) startą na tarce. Następnie ubić na sztywno pianę z
białek i dodać do masy. Na koniec wsypać
mąkę z
proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką.
LUKIER:Z
cukru pudru i
soku z cytryny przygotować
lukier. Lukrować ciasto zaraz po wyjęciu z piekarnika.Przelać ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni C.
środa, 21 grudnia 2011, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter