Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
bezy potworkiPyszna pieczeń »Babka cytrynowaSKŁADNIKI:4
jajkamąka 2 szklanki
Kasia 200 gram
cukier 1 szklanka
sok z cytryny 4 łyżkiskórka z jednej z
cytryny starta na tarce
proszek do pieczenia 1/1.2 łyżeczki
cukier puder do udekorowaniaPRZYGOTOWANIE:1-
Jajka ubijamy na puszysta masę z
cukrem2- Dodajemy rozpuszczona
Kasię3- nadal ubijamy dodajemy
make z
proszkiem do pieczenia sok z cytryny i skórkę starta z
cytryny4- Masę przekładamy do formy z kominem5- Pieczemy w 170 stopniach około 50 minut 5- Po wystudzeniu posypujemy
cukrem pudem .
poniedziałek, 21 listopada 2011, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter