ßßß Cookit - przepis na Grillowana Karkówka z sałatką ze szparagów

Grillowana Karkówka z sałatką ze szparagów

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Ciasto z rabarbarem
Pudding truskawkowy z ... »
Na dzisiaj proponuje Karkówkę z grilla z pyszną sałatką oraz znakomitym dressingiem RASPBERRY Tesco GRILL.
Biorę udział w akcji #widzimysienagrillu
Karkówka z ketchupem Jalapeno:
600 g karkówki ( 4 porcje po 150 g)
pieprz biały do smaku
sól prowansalska do smaku
ketchup jalapeno ( Tesco Grill) 3 łyżki
RASPBERRY DRESSING ( Tesco Grill ) 2 łyżki
SAŁATKA ze szparagami , morelą i jajem 4 porcję :
1 pęczek szparagów białych
4 jajka
150 g sera koziego
pęczek szczypiorku
morele w syropie 4 połówki
nektarynka 2 szt
pomidor 1 szt
RASPBERRY DRESSING ( Tesco Grill )
sól i pieprz biały mielony
Karkówka:
Do miseczki wkładamy 3 łyżki ketchupu , dodajemy do niego sól i pieprz . Wlewamy 2 łyżki RASPBERRY DRESSING , mieszamy do połączenia składników.
Nacieramy mięso i zostawiamy na godzinkę w lodówce , by przeszło.
Sałatka:
Szparagi najpierw myjemy i osuszamy.
Szparagi obieramy obieraczką do warzyw .Obieramy je od góry do dołu, zaczynając pod główką. Należy obrać je bardzo dokładnie, aby nie pozostały żadne włókna.
Obcinamy twarde, zdrewniałe końcówki 1/3 od dołu.
Szparagi gotujemy w osolonej wodzie, z dodatkiem szczypty cukru około 15 minut ( pokroiłam w kostkę przed ugotowaniem)
Ugotowałam jaja po ostudzeniu pokroiłam je w ćwiarteczki .
Morele pokrój w plasterki
Nektarynki pokrój w plasterki
Szczypior pokrój drobno.
Wyłóż na talerz jaja morele nektarynki ,szczypiorek i ugotowane szparagi , posyp serkiem kozim pokrojonym w kostkę i plasterki pomidora dopraw i polej RASPBERRY DRESSING.
sobota, 06 czerwca 2015, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2015/06/Grillowana-Karkowka-z-salatka-ze-szparagow.html