Blog > Komentarze do wpisu« Sernik Wielkanocny z polewą ...Kluchy szare z kiełbaską i ... »125 gram mąki tortowej typ 450125 mąki ziemniaczanej4 jaja4 łyżki majonezu200 gram cukruproszek do pieczenia 1/2 łyżeczkisok z cytryny całejskórka cytrynowa starta z całej cytrynyparę kropel aromatu cytrynowegoDodatkowo:skórka cytrynowa HELIOLukier:szklanka cukru pudrusok z cytrynyCiasto:Zmiksowałam jaja na puch z cukrem i cukrem waniliowym.Dodałam obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia, nadal miksowałam. Dodałam majonez cztery łyżki.Starłam skórkę z całej cytryny i dodałam do ciasta .Wycisnęłam sok z cytryny i też dodałam do ciasta .'Delikatnie skropiłamaromatem cytrynowym.Piekłam 45 minut w 175 stopniach .Ostudziłam babkę i polałam lukrem zrobionym z cukru pudru i soku z cytryny .Udekorowałam skórką z cytryny .niedziela, 20 kwietnia 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnieJoanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie [email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blogzamów newsletter