ßßß Cookit - przepis na Babka Wielkanocna CYTRYNOWO-MAJONEZOWA

Babka Wielkanocna CYTRYNOWO-MAJONEZOWA

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Sernik Wielkanocny z polewą ...
Kluchy szare z kiełbaską i ... »
125 gram mąki tortowej typ 450
125 mąki ziemniaczanej
4 jaja
4 łyżki majonezu
200 gram cukru
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
sok z cytryny całej
skórka cytrynowa starta z całej cytryny
parę kropel aromatu cytrynowego
Dodatkowo:
skórka cytrynowa HELIO
Lukier:
szklanka cukru pudru
sok z cytryny
Ciasto:
Zmiksowałam jaja na puch z cukrem i cukrem waniliowym.
Dodałam obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia, nadal miksowałam. Dodałam majonez cztery łyżki.
Starłam skórkę z całej cytryny i dodałam do ciasta .
Wycisnęłam sok z cytryny i też dodałam do ciasta .'Delikatnie skropiłam aromatem cytrynowym.
Piekłam 45 minut w 175 stopniach .
Ostudziłam babkę i polałam lukrem zrobionym z cukru pudru i soku z cytryny .
Udekorowałam skórką z cytryny .
niedziela, 20 kwietnia 2014, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/04/Babka-Wielkanocna-CYTRYNOWO-MAJONEZOWA.html