Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Penne z
cukinią i
pieczarkamiBułeczki
śniadaniowe »Dzisiaj zaprezentuje wam domowy
chleb pomidorowo -
ziołowy ,który dopiero co upiekłam. Po wczorajszym pieczeniu nabrałam ochoty na chrupiący
chleb własnej roboty . Wczorajszy już zjedzony . Wpis przygotowałam w ramach zabawy „Upiecz Smakowity
Chleb!”, której patronem są Zakłady Tłuszczowe „Kruszwica”, producent
margaryny „Smakowita”.2 szklanki
mąki pszennej1,5 łyżeczki
soli2 łyżeczki
suszone pomidory z
czosnkiem i
bazylią Kamis1 łyżeczka
kozieradka Royal1/3 paczki
drożdży piekarskich lub 1 paczka suchych3 łyżki
słonecznika250 ml
wodyTym razem zrobiłam trochę inaczej ,do miski wsypałam
mąkę,
drożdże .Wymieszałam dodałam
zioła suszone pomidorki z
czosnkiem i
bazylią ,
sól, łyżeczkę
kozieradka i znowu wymieszałam aby składniki się połączyły .Dopiero wtedy wsypałam składniki do pojemnika opiekacza wlałam szklankę
wody zamknęłam i ustawiłam na jasną skórkę etap 3 godzinny . Ale zapachy się rozchodziły po kuchni, zerkałam co jakiś czas jak piecze się chlebek . Jestem bardzo zadowolona
chleb po upieczeniu smakuje wyśmienicie .Pachnie w całym domu jakby zapiekankami . Idealne połączenie z Lutenicą którą nie omieszkałam wypróbować akurat na świeżo upieczonym
chlebku posypałam
startym serem .
wtorek, 04 września 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter