ßßß Cookit - przepis na Pizza z pieczarkami i brokułami

Pizza z pieczarkami i brokułami

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Ryż Parboiled z brokułami
Dzisiaj pizza z brokułami i pieczarkami . Dla mojej córci czego to to się nie zrobi dla dziecka :) Zamiast mięsa pyszne brokuły na które moja córka mówi nieeeeeeeeeeee Chciałam coś wyjaśnić . Wszystkie przetwory Dawtony to bogactwo dojrzałych warzyw i owoców oraz dobranych przypraw aromatyczno-smakowych i ziół połączonych według tradycyjnych, sprawdzonych receptur, tworzących niepowtarzalne kompozycje smakowe i zapachowe. Produkt który dzisiaj wypróbowałam to jest Ketchup ziołowy do pizzy 450g + 50g
Przygotowujemy ciasto do pizzy
3 szklanki mąki
50 gram drożdży
mleko 1 szklanka
cukier 1 łyżka
szczypta soli
Z mleka drożdży i cukru robimy taki zaczyn jak ja to mówię mieszamy aż do rozpuszczenia i przelewamy do miski z mąka .Robimy zagłębienie i wlewamy nasze mleko z drożdżami,
delikatnie łączymy z mąka i zostawiamy pod ściereczką na 30 minut.Zaczyna pracować , łączymy z mąką i wyrabiamy ciasto w trakcie dodajemy łyżeczkę oleju Ciasto nie klei się wtedy tak do rąk . Wyrobione ciasto na 20 minut zostawiamy pod ściereczką . Dzielimy na połowę i teraz wałkujemy na 1 pizze .
Ketchup ziołowy do pizzy 450g + 50g
przyprawa do pizzy
brokuły
pieczarki 2 sztuki
szczypiorek
Ciasto przekładamy do naczynia ,ketchupem polewamy na dno i posypujemy przyprawa do pizzy układamy ugotowane różyczki brokułów i posypujemy pieczarkami pociętymi w plasterki i szczypiorkiem .Wkładam do pieca na 15 minut ja piekę na oko pod koniec pieczenia układam ser plastrami i wkładam do pieca do rozpuszczenia potem wyjmuje polewam ketchupem i gotowa do jedzenia
1 Przed pieczeniem
2 Po upieczeniu
czwartek, 19 kwietnia 2012, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2012/04/Pizza-z-pieczarkami-i-brokulami.html