Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Ryż Parboiled z
brokułamiDzisiaj pizza z
brokułami i
pieczarkami . Dla mojej córci czego to to się nie
zrobi dla dziecka :) Zamiast
mięsa pyszne
brokuły na które moja córka
mówi nieeeeeeeeeeee Chciałam coś wyjaśnić . Wszystkie
przetwory Dawtony to bogactwo dojrzałych
warzyw i owoców oraz dobranych przypraw aromatyczno-
smakowych i
ziół połączonych według tradycyjnych, sprawdzonych receptur, tworzących niepowtarzalne kompozycje smakowe i zapachowe. Produkt który dzisiaj wypróbowałam to jest
Ketchup ziołowy do pizzy 450g + 50g
Przygotowujemy ciasto do pizzy3 szklanki
mąki50 gram
drożdżymleko 1 szklanka
cukier 1 łyżkaszczypta
soliZ
mleka drożdży i
cukru robimy taki zaczyn jak ja to mówię mieszamy aż do rozpuszczenia i przelewamy do miski z
mąka .Robimy zagłębienie i wlewamy nasze
mleko z
drożdżami,delikatnie łączymy z
mąka i zostawiamy pod ściereczką na 30 minut.Zaczyna pracować , łączymy z
mąką i wyrabiamy ciasto w trakcie dodajemy łyżeczkę
oleju Ciasto nie klei się wtedy tak do rąk . Wyrobione ciasto na 20 minut zostawiamy pod ściereczką . Dzielimy na połowę i teraz wałkujemy na 1 pizze .
Ketchup ziołowy do pizzy 450g + 50g
przyprawa do pizzy
brokułypieczarki 2 sztuki
szczypiorekCiasto przekładamy do naczynia ,
ketchupem polewamy na dno i posypujemy
przyprawa do pizzy układamy ugotowane różyczki
brokułów i posypujemy
pieczarkami pociętymi w plasterki i
szczypiorkiem .Wkładam do pieca na 15 minut ja piekę na oko pod koniec pieczenia układam
ser plastrami i wkładam do pieca do rozpuszczenia
potem wyjmuje polewam
ketchupem i gotowa do jedzenia1 Przed pieczeniem
2 Po upieczeniu
czwartek, 19 kwietnia 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter