Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Torcik
fasolowy z bitą ...Jabłecznik z dodatkiem ... »Zbliża się Boże Narodzenie, a z nim wspaniałe zapachy korzenne . Jednym z ulubionych smakołyków naszych są pierniczki z
imbirem i
miodem .
margaryna 250 gram
mąka pszenna typ 500 1 kg Młyn Kopytowa
cukier puder 2 szklanki
jaja 2 szt2 łyżeczki
imbiru mielonego2 łyżeczki
proszku do pieczeniakakao 2 łyżkiszklanka
miodu płynnego
OrzechLukier :Do misy wkładamy
make z
proszkiem do pieczenia.Dodajemy
miękką margarynę posiekaną .Posypujemy
cukrem pudrem.Dodajemy
jaja, mielony
imbir i
kakao.Na koniec polewamy
miodem .Włączam mikser i na najmniejszych obrotach mieszam do połączenia składników.Dzielę ciasto na 4 części i zawijam w folie spożywczą wkładam na 2 godziny do lodówki .Dzisiaj tematem będą serduszka na choinkę z dziurka specjalnie robione .Mam stary sposób na to by ciasto się nie kleiło i byśmy nie dostawały szału podczas robienia:)Kładziemy ceratę na stół tak aby z jednej i drugiej strony coś na niej stało na by nam się nie ślizgała .Teraz wałkujemy i wycinamy serduszka wyszło mi 60 sztukPotrzebna nam będzie słomka najlepiej taka z Macdonald od szejka robi idealnie dziurki w serduszku .Dekorujemy jak chcemy u mnie to będzie
lukier cytrynowy czekolada biała w białych krążkach gwiazdki żółte i wiele innych ...
niedziela, 23 listopada 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter