Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Trójkątna pizzaBajaderki
orzechowe »Jest to naprawdę prosty deser :) Po naszemu kostka kokosowa :).Bardzo szybkie.Jest wspaniałym pomysłem na niespodziewanych gości .
Biszkopt:5 jaj5 łyżek
mąki pszennej typ 5005 łyżek
mąki ziemniaczanej5 łyżek
mąki krupczatki20 gram
margaryny rozpuszczonej
cukier 100 gram
proszek do pieczenia 1 szczyptaDodatkowo:
kokos 200 g do obtoczenia kostekPolewa domowa:5 szklanek
cukru pudru4 łyżki
kakao150 ml szklanki Alpro
Napój Ryżowy ( jeśli nie masz to daj
mleko )20 g
margarynyUbijamy
jaja z
cukrem na puch.Przesiewamy
mąkę każdy rodzaj i
proszek do pieczenia.Dodajemy do ubitych jaj
mąki , na końcu dodajemy rozpuszczoną
margarynę .Mieszamy , do blaszki wkładamy papier do pieczenia i wlewamy ciasto
biszkoptowe.Pieczemy 25 minut w 170 stopniach, studzimy .Kroimy w kostkę.Polewa:Przygotowujemy garnek z
wodą oraz drugi garnek w którym będzie polewa .Na garnek z
wodą wstawiamy garnek ze składnikami do polewamy. ( inaczej kąpiel
wodna )Rozpuszczamy
margarynę z
cukrem pudrem i
mlekiem.Dodajemy
kakao.Masa bedzie gęsta , taka ma być .Każdą kostkę biszkoptowa wkładamy do garnka z polewą , trzymamy ją na kijku do szaszłyka.
Potem obtaczamy we wiórkach i kładziemy do ostygnięcia.Fajnie wygląda , super smakuje i pięknie się na
stole prezentuje .
sobota, 07 lutego 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter