Wykonanie
Mega pyszne, ucierane ciasto
czekoladowe z
kokosowym nadzieniem ala bounty. Ciasto bardzo proste, szybkie, a przy tym fajnie wygląda.30 dag
mąki krupczatki1 kostka
margaryny20 dag
cukru3 łyżki
śmietany 18%4 łyżki dobrego
kakao6
jajek1,5 łyżeczki
proszku do pieczeniaNadzienie
kokosowe:18 dag
kokosu18 dag
cukru pudru10 łyżek
śmietany kremówki 30%1 łyżka
mąki ziemniaczanejKokos,
cukier puder,
mąkę ziemniaczaną i
śmietanę kremówkę dajemy do miski. Dokładnie mieszamy i odstawiamy.
Margarynę,
cukier i
żółtka ucieramy. Następnie dodajemy
mąkę,
proszek do pieczenia,
śmietanę,
kakao i wszystko dokładnie mieszamy mikserem. Na końcu dodajemy pianę ubita z
białek, którą łączymy z masą. Na blaszkę (u mnie 23x28cm) wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy połowę ciasta. Wyrównujemy je na blaszce i na nie nakładamy nadzienie
kokosowe. Nadzienie delikatnie rozprowadzamy po cieście i przykrywamy je pozostałym
ciastem. Gotowe ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180'C i pieczemy przez około 40-45 minut. Ciasto sprawdzamy patyczkiem jeśli patyczek jest suchy to ciasto jest upieczone. Upieczone ciasto studzimy na kratce. Smacznego !!!