Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Ciastka kokosoweTort z
malinami i
śmietaną »Kochani tym razem zrobiłam
ciastka migdałowe. Zaopatrzyłam się w
mąkę migdałową i tak oto powstał smakołyk .Składniki:
mąką tortowa 300 g
mąką migdałowa 100 g
ksylitol 100 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 200 g3
żółtka4 krople
aromatu migdałowegoWykonanie :
Masło kroimy w kostkę czy paseczki , jak kto woli lub dajemy w całości ( ja swoje podgrzałam w mikrofali pół na pół) .Dodajemy
ksylitol i miksujemy na masę
maślaną , w trakcie miksowania kiedy już widać gładka masę to wbijamy
żółtka i nadal miksujemy do momentu idealnego kremu .Przesiewamy
mąkę tortową i
migdałową z
proszkiem do pieczenia.Dodajemy do masy
maślanej i nadal miksujemy na końcu dodajemy parę kropel aromatu.Do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdka wkładamy ciasto ( musi być miękkie aby się "prześliznęło" ) i wyciskamy
ciasteczka.Pieczemy 20-25 minut w 170 stopniach.
poniedziałek, 27 lipca 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter