Kolejne świąteczne ciasteczka, pyszne nie tylko w święta ;)Składniki:1 kg mąki50 dkg masła34 dkg cukru pudru4 żółtka2 łyżeczki proszku do pieczeniajeżeli trzeba 2-4 łyżki śmietanymarmoladacukier puder do posypania ciastekŁączymy mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem.Dodajemy 4 żółtka.Dodajemy masło, które należy wyciągnąć wcześniej, aby zmiękło.Siekamy ciasto nożem, aby połączyć składniki.Następnie zagniatamy ciasto rękami.Dodajemy śmietanę, aby ciasto było zwarte i bardziej elastyczne.I dalej zagniatamy.Formujemy, dzielimy na dwie części, owijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 minut.Po upływie czasu, ciasto partami rozwałkowujemy na grubośćok. 2-3 mm i wycinamy kółeczka (ja użyłam kieliszków).Pieczemy na złoty kolor w 180 °C około 15 minut.Po ostudzeniu smarujemy jedną część marmoladą i przykrywamy ciastkiem z dziurką. Dodatkowo możemy posypać je cukrem pudrem.:)K.