Wykonanie
Malinowy sezon się kończy, trzeba szybko wykorzystać te ostatnie chwile!Nie wyobrażamy sobie czekać cały rok na kolejną dawkę
malin, dlatego sporo zamroziłyśmy- polecamy i Wam to zrobić!
Składniki:2.5 szklanki
mąki orkiszowej typ 7003/4 szklanki
ksylitolu (lub innego zamiennika
cukru)1 szklanka
maślanki3 łyżki
oleju kokosowego2 rozbełtane
jajka2 łyżeczki
proszku do pieczeniaszklanka
malinKruszonka (nie jest konieczna!):1/2 kostki
masła1/2 szklanki
ksylitolu (lub innego zamiennika
cukru)1 szklanka
mąki orkiszowej1
żółtko jajkaPrzygotowanie:
Olej rozpuścić i ostudzić. Wszystkie składniki wymieszać w misce widelcem. Ciasto wylać na blachę wyłożoną pergaminem. Na wierzchu ułożyć
maliny.Przygotować kruszonkę: składniki wymieszać, zagnieść ciasto.Kruszonką posypać wierzch.Piec w temperaturze 170 stopni przez 40 min.