Wykonanie
LEMONIADA
Kiedy robiłam tą lemoniadę, nie sadziłam, że będzie tak pięknie wyglądać i tak wyśmienicie smakować. Zniknęła błyskawicznie.
Miętowy cukier sprawił, że pływające w niej drobinki
mięty podkreślały smak
cytryny w naprawdę wyraźny sposób - zdecydowanie bardziej, niż jej same listki. Zaś wyglądem zaczęła przypominać mohito ;) Myślę, że świetnie może byc świetna baza do tego
drinku. wiem, ze robi się go oryginalnie z
limonki, ale myślę, że na Rodzinne przyjęcie świetnie się nadaje. Dla Dzieci i Zmotoryzowanych bez
rumu, zaś dla smakoszy z wkładka z
rumu :) Polecam gorąco szczególnie w nadchodzący letni czas.
Składniki na ok. 2 litry:
2 litry przegotowanej chłodnej
wody3-4 łyżki
cukru miętowegosok z całej
cytryny5 łyżek zwykłego
cukrupół łyżeczki kwasku
cytrynowegoDo dzbanka wlać
wodę, dodać oba
cukry, kwasek i wyciśnięty sok z całej
cytryny. dobrze wymieszać, tak aby
cukry się rozpuściły. Schłodzić. Podawać z
lodem, plasterkiem
cytryny i listkiem
mięty do dekoracji :) Smaczności !!