Wymyśliłam ją z dziesięć lat temu. Jeszcze w rodzinnym domu. Zapisałam przepis. Odnalazłam po latach "na swoim". I robię od zawsze. Nie wiem dlaczego nie ma jej na blogu. Przeoczenie ;) Więc już jest.Prosta, zwykła. Kluczem smaku - natka pietruszki. Szczególnie smakuje teraz z młodychziemniaków. Jednak podbija serca także zimą. Ja ją bardzo lubię. Jeśli mamy ziemniaki z dnia wcześniejszego to już tylko chwila.Polecam gorąco.Składniki :4 gotowane ziemniaki1-2 ogórki kiszone - do smaku1 jajo ugotowane na twardoduża cebulanatka pietruszki - co najmniej pół pęczka3 łyżki śmietany1 łyżeczka majonezusólpieprzZiemniaki, ogórek, jajo i cebule pokroić w kostkę. Natkę pietruszki poszatkować. Dodać do warzyw i jaja. Wszystko razem wymieszać. Dołożyć śmietanę i majonez, posypać pieprzem i solą do smaku. Wszystko razem jeszcze raz wymieszać. Schłodzić. Smaczności !!! :)