Wykonanie
Sezon przeziębieniowy w pełni, więc trzeba się bronić i chronić jedząc produkty o właściwościach leczniczych.Nikogo chyba nie trzeba przekonywać, że
czosnek dobrze nam robi, więc poprostu podaję przepis:Składniki dla 4 osób:2 główki
czosnku4 duże
ziemniaki1
pietruszkapół
seleraserek topionyłyżka
oliwyłyżka
masłasól,
pieprz do smakugrzanki -
bagietka, łyżka
oliwy, tarty
parmezanNa
maśle i
oliwie podsmażyć pokrojone warzywa i
czosnek, zalać 1 litrem
wody, gotować 30 minut. Wrzucić
serek (wiem, że w
serku topionym jest mało
serka i że niezdrowy, ale naprawdę jak zjemy kawałek raz na jakiś czas to nic nam się nie stanie... ja np. użyłam
serka do zupy po raz pierwszy :).Zupę zmiksować, posolić, popieprzyć do smaku, jak wyjdzie za gęsta można dolać trochę
wody.
Bagietkę pokroić, wyłożyć na papierze do pieczenia, skropić
oliwą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut, pod koniec zapiekania posypać
parmezanem.Do talerza nalać zupy, włożyć grzankę i posypać odrobiną
parmezanem.Smacznego!