Wykonanie
Czasem mam ochotę na kotlety mielone, ale nienawidzę ich smażyć, więc jedyną metodą jest pieczenie...Składniki dla 4 osób:2
cukinie4 duże
pieczarki albo 8 mniejszych25 dag
mielonego mięsa indyczegomała
cebulkapół suchej
kajzerkijajkosól,
pieprzoliwaCukinie kroimy wzdłuż, łyżeczką wyjmujemy miąż.
Pieczarki obieramy, nóżki odcinamy.Na
oliwie podsmażamy
cebulę drobno posiekaną, posiekany miąż z
cukini i pokrojone nóżki
pieczarek. Wrzucamy do
mięsa wraz z
jajkiem i namoczoną
bułką, solimy,
pieprzymy, wyrabiamy
mięso jak na mielone.
Cukinie i
pieczarki układamy w naczyniu żaroodpornym posmarowanym
oliwą i nadziewamy naszą masą. Skrapiamy
oliwą, w kładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. godzinę.Ja podałam warzywa nadziewane z
sałatką z
kuskusa - do
kuskusa przygotowanego według przepisu wkroiłam drobno pokrojonego
pomidora i sporą garść
szczypiorku.