ßßß Cookit - przepis na Pieczarki i cukinia faszerowane indykiem, podane z kuskusem

Pieczarki i cukinia faszerowane indykiem, podane z kuskusem

nazwa

Wykonanie

Czasem mam ochotę na kotlety mielone, ale nienawidzę ich smażyć, więc jedyną metodą jest pieczenie...
Składniki dla 4 osób:
2 cukinie
4 duże pieczarki albo 8 mniejszych
25 dag mielonego mięsa indyczego
mała cebulka
pół suchej kajzerki
jajko
sól, pieprz
oliwa
Cukinie kroimy wzdłuż, łyżeczką wyjmujemy miąż. Pieczarki obieramy, nóżki odcinamy.
Na oliwie podsmażamy cebulę drobno posiekaną, posiekany miąż z cukini i pokrojone nóżki pieczarek. Wrzucamy do mięsa wraz z jajkiem i namoczoną bułką, solimy, pieprzymy, wyrabiamy mięso jak na mielone. Cukinie i pieczarki układamy w naczyniu żaroodpornym posmarowanym oliwą i nadziewamy naszą masą. Skrapiamy oliwą, w kładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. godzinę.
Ja podałam warzywa nadziewane z sałatką z kuskusa - do kuskusa przygotowanego według przepisu wkroiłam drobno pokrojonego pomidora i sporą garść szczypiorku.
Źródło:http://tonajezyku.blogspot.com/2012/06/pieczarki-i-cukinia-faszerowane.html