Wykonanie
Jakoś tak nigdy mi się
ryba dobrze nie kojarzyła z
kurkami, aż w końcu spróbowałam i się okazało, że to bardzo dobre połączenie…Składniki dla 2 osób:2 kawałki
dorsza200 g
makaronu (u mnie fussilli)szklanka
kurekduża
cebulaszklanka
śmietanypęczek
koperkusól,
pieprz do smaku
masło klarowane
Dorsza chwilę podsmażyłam na
maśle,
makaron ugotowałam trochę krócej niż czas podany na opakowaniu i wzięłam się za sos
kurkowy - posiekaną
cebulę podsmażyłam na
maśle, dodałam
kurki, podsmażyłam 3 minuty, wlałam
śmietanę, dodałam
koper i dosmaczyłam
solą i
pieprzem.W naczyniu do zapiekania ułożyłam
makaron wymieszany z sosem, na wierzchu położyłam kawałki
dorsza i kilka kawałeczków
masła i wstawiłam na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.Smacznego!