Wykonanie
kupiłam dziś
młode ziemniaczki, właściwie dla mnie wystarczyłoby do nich masełko i
koperek, +
jajko sadzone i jakaś
sałatka, ale że mój Mężczyzna jest mięsożercą nie obejdzie się bez mielonych...potrzebne składniki:500 g
mięsa mielonego,1 mała
cebula,2 ząbki
czosnku,1 czerstwa
bułka (mogą być też 2-3 kromki
chleba)+
woda do namoczenia
bułki,
kasza manna (ile zabierze),1
jajkosól i
pieprzbułka tarta do panierowania
olej do skażeniaczęsto do mielonych dodaję trochę
suszonej pietruszki i
koperkucebulę i
czosnek obieramy z łupinek, drobniutko siekamy, szklimy na niewielkiej ilości
olejubułkę namaczamy w chłodnej wodzie, kiedy zmięknie dokładnie odciskamy,
mięso, rozbite
jajko,
kaszę mannę,
cebulę,
czosnek, odciśniętą
bułkę i
przyprawy wyrabiamy,formujemy owalne kotleciki, panierujemy w
bułce i smażymy z obu stron na złoto