Wykonanie
jestem dziś bardzo nieszczęśliwa, zepsuła mi się kuchenka i w przez najbliższych kilka dni nie będzie działała, fachowiec rozkręcił, popatrzył i stwierdził, że to prawdopodobnie zawór, ale, żebym nie musiała kupować nowego drogiego zaworu zabrał go do domy i spróbuje coś z nim zrobić, w każdym razie ja zostałam z rozkręconą kuchenką a co najgorsze bez obiadu, całe szczęście zostało mi trochę
makaronu i zrobiłam
sałatkę i nadziałam nią
patisonkipotrzebne składniki:1 opakowanie
makaronu gwiazdki,200 g
szynki konserwowej (miałam taką w plasterkach),200 g
sera żółtego (najlepiej jakiegoś
ostrego),1 słoiczek
selera konserwowego,1 puszka
kukurydzy,1 słoik konserwowych
patisonów,
majonez wg uznania (ja dodaję sporo),
sól i
pieprz.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (ja wczoraj ugotowałam 2 opakowania i na szczęście część została), odcedzamy, przelewamy zimną
wodą i zostawiamy do wystygnięcia.
Patisony wydrążamy, miąższ kroimy w kostkę,
ser i
szynkę kroimy w kostkę,
selera i
kukurydzę odcedzamy z zalewy wszystkie wszystkie dokładnie mieszamy z
majonezem, w razie potrzeby doprawiamy.
Sałatką nadziewamy wydrążone
patisonki.