Wykonanie
dzisiaj przepis który obiecałam Pyzie,
grzybki do zapiekanek, zimą wystarczy otworzyć słoiczek, posmarować
pieczywo, posypać
serem, podgrzać w piekarniku i gotowe. Czasem dodaje je też do pizzy.potrzebne składniki:durszlak
grzybów leśnych (po ugotowaniu powinien być durszlak),6 średnich
cebul,2/3 szklanki
oleju,8 łyżek
octu,1 szklanka
wody,pół słoiczka
koncentratu pomidorowego,4 łyżki
cukru,2 łyżki
Vegety,3łyżeczki
słodkiej papryki,1-2 łyżeczki
pieprzu.
Grzybki dokładnie oczyszczamy z piasku, płuczemy, kroimy w średniej wielkości kawałki i gotujemy około 10-15 minut, następnie odcedzamy.
Cebulę kroimy w piórka lub kostkę, ( raczej mój blender kroił w drobną kostkę bo ja popłakałabym się na śmierć) i szklimy na
oleju, następnie dodajemy resztę składników i dusimy około 20 minut często mieszając. gorące
grzybki przekładamy do słoiczków i pasteryzujemy 20 minut.