Wykonanie
Śniadanie na szybko, gdy mamy dość kanapek, albo gdy w domu jest tylko czerstwy
chleb, a nie chce nam się iść do sklepu po świeże
pieczywo. A, żeby śniadanie było trochę bardziej atrakcyjne, z
chleba można powycinać różne kształty, za pomocą foremek do
ciasteczek. To co zostanie, kroimy w kostkę, smażymy na suchej patelni i mamy grzanki do kremowej zupy :-) Jakby na to nie patrzeć
Chleb smażony w
jajku to całkiem dobry pomysł na wykorzystanie resztek
pieczywa.Składniki:Kilka kromek czerstwego
chleba2
jajkaSólPieprz2 łyżki
mlekaOlej do smażeniaWykonanie:
Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy
mleko i roztrzepujemy za pomocą widelca. Doprawiamy odrobiną
soli i
pieprzu.Z
chleba wycinamy ciekawe kształty.
Chleb maczamy w
jajku i smażymy z obu stron, na rozgrzanej patelni z odrobiną
oliwy.Podajemy na ciepło.