Wykonanie
Razem z
koperkowym mężem staramy się co jakiś czas próbować nowych rzeczy, tym razem był to kangur. Jak smakuje kangur? Jak kangur. Ciemne
mięso o intensywnym, dominującym smaku. Podobno bardzo zdrowe, na pewno całkiem smaczne i warte spróbowania.Postanowiłam usmażyć teki na patelni grillowej, z małą ilością dodatków, żeby nie zagłuszyć smaku
mięsa. Jeżeli
mięso z kangura jeszcze raz wpadnie do koperkowej kuchni,
będę bardziej odważna w kulinarnych eksperymentach. Tymczasem zapraszam na proste
Steki z kangura .
Składniki:
OliwaSólPieprzOcet winnyWykonanie:
Mięso z kangura należy skropić odrobiną
octu winnego i nasmarować niewielką ilością
oliwy.Odkładamy na kilka godzin do lodówki.Na rozgrzanej patelni grillowej smażmy
steki, po kilka minut z każdej strony (czas smażenia zależy od grubości kawałków
mięsa).
Mięso powinno być miękkie i kruche.Po usmażeniu doprawiamy
solą i
pieprzem, odstawiamy na 5 minut i kroimy w plastry.
Steki z kangura podałam z michą
sałaty.