Mam w lodówce mnóstwo zamrożonych letnich owoców właśnie na takie przepisy, jak ten. Tym razem wyciągnęłam pudełko poziomek, które świetnie się łączą z białą czekoladą i wanilią.(forma o średnicy 28cm)100g masła200g herbatników5 jajek100g cukru1 laska wanilii5 tabliczek białej czekolady1 kg sera na sernik (ja używam Mlekovity "Hanusi")pudełko poziomek2 czerwone galaretkiHerbatniki rozgnieść, wymieszać z rozpuszczonym masłem i powstałą masą wylepić dno tortownicy.Czekoladę rozpuścić na parze. Utrzeć jajka z cukrem i ziarenkami wanilii. Dodać ser i czekoladę. Dokładnie zmiksować. Wylać na spód z herbatników. Piec 1 godzinę i 35 minut w 160 stopniach.Gdy sernik wystygnie, rozłożyć na nim owoce i polać tężejącą galaretką (rozrobioną w połowie zalecanej ilości wody). Wstawić do lodówki.Smacznego!