Wykonanie
Zdjęcie może nie jest zbyt szczęśliwe, ale w smaku całe danie robi wrażenie.. :)2 duże płaty
mintaja10 dag czarnego
sezamu2
jajka4-5 łyżek
sosu sojowego2 łyżeczki zmielonego
imbirupieprzRybę umyć i pokroić na mniejsze porcje. Włożyć do głębszego naczynia oprószyć
imbirem i zalać
sosem sojowym. Odstawić na 20 minut. Obtoczyć w roztrzepanym
jajku a następnie w czarnym
sezamie, posypać
czarnym pieprzem. Smażyć na tłuszczu około 10 minut.Ja zrobiłam do tego
szpinak z
orzeszkami pinii oraz
pomidorowy ryż.Od jakiegoś czasu robię się specjalistką od
ryżu i gotuję go już w domu na tysiąc różnych sposobów.. dziś wymyśliłam, że spróbuje odtworzyć
ryż , który podają do
ryby w jednej z restauracji. Dlatego ugotowałam 2 paczki
ryżu na
kostce rosołowej. Kiedy był już gotowy wrzuciłam go na patelnie i dodałam dwa małe słoiczki
koncentratu pomidorowego. Dokładnie wymieszałam , zmniejszając przy tym ogień . Dodałam łyżkę sosu Vifon (taki mały
chiński) i doprawiłam
ostrą papryką. Dokładnie podsmażyłam. W smaku był identyczny ... jestem dobra w podrabianiu :PMniam !
Kami