Wykonanie
Z
roszponk ą ”Fit&Easy” tańcował,Nóżek nie żałował,
Feta wtórowała smaku dodawała,A na koniec wplecione,Orzeszki prażone
oliw ą skropione
Składniki na oko, bo zależy od tego jak jesteśmy głodni (tak na 1 osobę):150 g
serka fetaopakowanie
roszponki “Fit&Easy”1 duży ugotowany
burakgarść
orzeszków piniiDo smaku:
Sól,
pieprz,
koperek, cytrynowa
oliwa z oliwekKroimy
ser feta i ugotowanego
buraczka w kostkę, prażymy orzeszki na teflonowej suchej patelni.
Roszponkę rozkładamy na talerzu (ładniej się prezentuje) dodajemy
fetę i
buraczek, posypujemy
orzeszkami pinii, skrapiamy cytrynow ą
oliw ą z
oliwek i posypujemy
przyprawami.
Tym super lekkim, zdrowym i ekspresowym przepisem biorę udział w zabawie kulinarnej dla blogerów "Inspiruje nas Fit&Easy"Smacznego!