Wykonanie

Carpaccio kojarzy nam się bardziej z pysznym, doskonałej jakości mięskiem. Okazuje się, że może je stworzyć także z
buraków . Pierwszy raz zobaczyłem przepis u kuzynki na blogu i jakoś od tamtej
pory bardzo często przewijał mi się ten przepis na różnych blogach. Stwierdziłem, że czas spróbować samemu. Jakoś zachwytów u mnie nie było, ale zawsze to coś nowego.

Składniki :- 2 średnie
buraki-
roszponka-
ser feta- 6 łyżek
oliwy- sok z 0,5
cytryny- 1 łyżeczka
cukru-
sól,
pieprz- 1 ząbek
czosnku
Przygotowanie :1.
Buraki owijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do miękkości, przez około 40 minut, obieramy i kroimy w jak najcieńsze plasterki.2. W międzyczasie robimy dressing: wszystkie składniki mieszamy do powstania jednolitej konsystencji i odstawiamy na 15 minut.3. Na talerzu układamy plastry
buraka, w środkowej części talerza
roszponkę, posypujemy rozdrobnionym
serem feta i polewamy dressingiem.S M A C Z N E G O ! ! !