Długo mnie tu nie było, ale nadrobię zaległości. Ten post miał się pojawić już dawno, ale nie miałam po prostu czasu.2 kg rabarbaru200 g cukruKrem:400 ml mleka1/3 szkl. cukru4 łyżki mąki9 żółtekCiasto:1 szkl. 1/4 szkl. mąki200 g masła1 jajko1 łyżka wodysólBeza:9 białek1 szkl. cukru pudruPrzygotowanie:Rabarbar umyj i pokrój w paski. Włóż do miski i zasyp cukrem. Wymieszaj i wstaw do lodówki.Krem: ubij żółtka z cukrem, dodaj mąkę i dalej ubijaj. Masę przelej do ciepłego mleka mieszając trzepaczką do uzyskania jednolitej, gęstej konsystencji. Zdjąć z ognia.Ciasto: do malaksera wsyp mąkę z lodówki i zimne pokruszone masło. Zmiksować. Dodać jedno jajko, 1/2 szkl cukru, łyż. wody i szczyptę soli. Wyrobić ciasto na stolnicy.Beza: ubić białka z cukrem pudrem na sztywną pianę.CIASTO-KREM-RABARBAR-BEZA40-50MIN - 180`