Wykonanie
Jest to propozycja zarówno dla wielbicieli
szpinaku, jak i jego przeciwników.
Makaron ze
szpinakiem jest tak pyszny, że każda sceptyczna osoba zmieni zdanie. To koniec z prześladującym Was traumatycznym wspomnieniem z dzieciństwa związanym z jedzeniem
szpinaku. Dobrze przyprawiony jest cudowny. Polecam.Składniki1 paczka zmielonego
mrożonego szpinaku400 g
makaronu świderki200 g
żółtego sera1-2 ząbki
czosnku1-2
cebule1 kostka warzywna200 g
śmietany 18%sól,
pieprzWykonanieWlać na patelnię
olej, wrzucić pokrojoną w kostkę
cebulę, chwilę zeszklić. Następnie wrzucić pokruszoną kostkę warzywną. Dodać
czosnek przepuszczony przez praskę. Smażyć przez chwilę.Następnie wrzucić na patelnię zamrożony
szpinak. Podgrzewamy aż cały się rozmrozi.Wlewamy
śmietanę. Całość gotujemy jeszcze kilka minut.W międzyczasie ugotować
makaron oraz tarkować
ser. Po ugotowaniu odcedzić
makaron. Dodać do
szpinaku i wymieszać. Na koniec posypać
serem i ponownie wymieszać. Częścią
sera można posypać wierzch potrawy.
Smacznego!