Wykonanie
Sałatka, która nie każdemu będzie smakować ze względu na słoność
sera feta. Ale jeśli lubicie go, a także konkretne smaki, to będziecie zadowoleni.400 g
brokułów (świeże lub mrożone)1 kostka
sera feta (ok. 200g)1-2 ząbki
czosnku1 mała
cebula3-4
ogórki konserwowekilka
grzybków marynowanych (opcjonalnie, mogą być tylko
grzybki albo tylko
ogórki)
pieprz2 łyżki
jogurtu naturalnego2 łyżki
majonezu3
jajkaJajka ugotować na twardo i ostudzić. Zagotować
wodę i wrzucić
brokuły (jeśli
brokuł nie jest mrożony, to dzielimy go na różyczki). Gotować 3-5 minut (aż będzie można w nie wbić swobodnie widelec, ale nie będą rozgotowane). Odcedzić, ostudzić.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, tak samo
czosnek. Wymieszać w misce z
jogurtem i
majonezem, doprawić
pieprzem (nie solić!).Dodać pokrojone na kawałki jaka,
ogórki,
grzybki, pokrojony w kostkę
ser feta,
brokuły. Wszystko wymieszać i zostawić w lodówce na ok. godzinkę.
Smacznego!