ßßß
Taki omlet może być podany nie tylko na śniadanie, ale również na obiad. Bardzo smaczny, pożywny i szybki w przygotowaniu, polecam :-)Składniki:kilka pieczarek1 mała cebula2 łyżki startego żółtego seraszczypioreksól, pieprzolej lub masło na ciasto:2 jajka2 łyżki mąki2 łyżki mlekasólWykonanie:Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na oleju. Pieczarki umyć, pokroić w kawałki i dodać do cebuli. Dusić do miękkości, przyprawić solą i pieprzem.Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Następnie dodać żółtka z mlekiem i mąką, delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę wylać na pieczarki i smażyć, aż masa się zetnie.Teraz najlepiej za pomocą drugiej patelni, przełożyć omleta na drugą stronę, tak żeby pieczarki były na górze, posypać startym żółtym serem i przykryć przykrywką. Kiedy ser się roztopi, omlet jest gotowy.Przed podaniem posypać pokrojonym szczypiorkiem i polać ketchupem.Smacznego :-)