ßßß
Jajka zawsze są doskonałą przystawką na przyjęciach, są smaczne i ładnie prezentują się na stole.Tym razem proponuję nadziać je tuńczykiem :-)Składniki:8 jajek ugotowanych na twardopuszka tuńczyka sałatkowego w olejumała cebula2 ogórki konserwowe1 czubata łyżka majonezu2 łyżeczki musztardysól, pieprzWykonanie:Ugotowane jajka obrać ze skorupki i poprzekrawać na połówki. Żółtka wyjąc i zetrzeć na tarce. Następnie dodać drobno pokrojone ogórki i cebulę. Tuńczyka odcedzić z nadmiaru oleju. Wszystko razem dokładnie wymieszać z majonezem i musztardą. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Tak przygotowanym farszem nadziewać połówki jajek, po czym ładnie je udekorować np. ogórkiem i ketchupem.Smacznego :-)